Om BlueFarmers

Om projektet BlueFarmers

Projektet BlueFarmers skapar en läroplattform som vill få mer företagare att odla året runt med akvaponiska system.

Akvaponi är en cirkulär odlingsmetod där rester från vattenbruket blir till näring för växter. Systemet gör att vi kan spara vatten och undvika näringsämnen som annars släpps ut i vår miljö. Genom denna plattform får företagare information om hur man startar ett akvaponiskt system ur en teknisk synvinkel. Projekt är resultatet av ett samarbete mellan Utvecklingscentrum för vattenCampus Roslagen AB och Väddö folkhögskola och finansieras av Kungliga Skogs- och Lantbruksakademiens (KSLA).

Akvaponi

Projektets samarbetspartners

Akvaponisk odling

Utvecklingscentrum för vatten (UCV) är en del av Campus Roslagen AB, ett kommunalt bolag i Norrtälje kommun. UCV jobbar med olika vatten- och miljöfrågor samt driver och deltar i olika projekt för att driva innovation i Norrtälje.

Efter en kartläggning av befintliga utbildningar inom akvaponi i Sverige och Europa, startades den första akvaponiutbildningen i Sverige. Utbildningen var ett samarbete mellan UCV, Campus Roslagen och Väddö folkhögskola. YH-utbildningen Akvaponiingenjör startade i augusti 2021. Läs mer om utbildningen här.

Plattformen BlueFarmers är ett samarbete mellan UCV och Väddö folkhögskola. Plattformens syfte är att ge kunskap om akvaponi även utanför utbildningen, till allmänheten och alla övriga intresserade.

BlueFarmers

BlueFarmers

Ett samarbete mellan UCV – Campus Roslagen AB och Väddö folkhögskola. Blue farmers finansieras av Kungliga Skogs- och Lantbruksakademiens (KSLA).

Kaserngatan 11, 761 46
info@vattencentrum.se