Blogg

Kolla in vår blogg

Här publicerar vi information och artiklar om akvaponi och akvaponisk odling. 

En pionjär inom akvaponiken

En föregångare inom akvaponiken i Sverige är Björn Oliviusson, biolog och före detta forskare på KTH, som år 2012 startade en av Sveriges första akvaponianläggningar vid Berga Naturbruksgymnasium.

Läs mer om Björn här.

Björn

Varför är akvaponik en framtidsbransch?

Runtom i världen har akvaponik de senaste åren fått ett stort uppsving och en hel del techpengar har lagts ner i branschen. En enorm fördel med akvaponiska anläggningar är att det är möjligt att ha fullständig kontroll över värme, ljus och alla yttre omständigheter. 

Vad gör en akvaponiingenjör?

Läs mer om vad en akvaponiingenjör gör. En akvaponiingenjör är en person med kunskap om akvaponiska system och hur de fungerar. Som akvaponiingenjör kan du medverka i att skapa och utveckla framtidens odling.

Hydroponi - Att odla utan jord

Ordet hydroponi kommer från grekiskan och betyder: arbetande vatten. I hydroponi är det vattnet som gör jobbet och gröna fingrar är inget krav för att få en lyckad skörd av din hydroponiska odling.

Det är dessutom både enkelt, billigt och hållbart! 

Stadsodling - Närodlat i innerstaden

Bostadsgårdar, lägenhetsinnergårdar, byggnadstak, tomma lokaler och källare. Samtliga kan bli utmärkta odlingsytor mitt i en innerstad. 

Målet med att odla i stadsmiljö är att bidra till ökad hållbar och lokal produktion. Stadsodling, inkluderat akvaponi och hydroponi är mycket miljövänligt och effektivt odlingssätt.

Akvaponiingenjörutbildning - den enda i Europa, erbjuds på Campus Roslagen i Norrtälje

Lär känna 2 akvaponiingenjör-
studenter

Adrian och Josefin studerar just nu på Campus Roslagens Akvaponiingenjörutbildning – den enda i sitt slag i hela Europa!

Med ett brinnande intresse berättar akvaponistudenterna om studierna, akvaponi och visioner om framtiden. 

BlueFarmers

BlueFarmers

Ett samarbete mellan UCV – Campus Roslagen AB och Väddö folkhögskola. Blue farmers finansieras av Kungliga Skogs- och Lantbruksakademiens (KSLA).

Kaserngatan 11, 761 46
info@vattencentrum.se